В «Укроборонпромі» розповіли, як виконуватимуть обіцянку Порошенка про відродження флоту

Читать на русском
Державний концерн «Укроборнпром» відмовляється від російських комплектуючих, натомість планує забезпечити замовленнями промислові підприємства Херсонщини й Миколаївщини.

Державний концерн «Укроборонпром» планує забезпечити виконання вимоги Президента щодо відновлення вітчизняного військово-морського флоту на потужностях промислових підприємств Херсонської й Миколаївської областей.

Крім того, підприємства концерну повністю відмовляються від комплектуючих російського виробництва, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

«Херсонщина та Миколаївщина – регіони, які стануть опорними у відродженні українського флоту. Тут багато фахівців, які знаються на кораблебудуванні, в них це закладено майже на генетичному рівні. І ми маємо повністю використати цей потенціал, аби мати можливість, за необхідності, дати відсіч будь-якій агресії», – заявив гендиректор концерну Роман Романов.

Підприємства також посилять науково-технічну й виробничу співпрацю в рамках програми імпортозаміщення російських комплектуючих для вітчизняного військово-промислового комплексу. Раніше згоди щодо такої співпраці в «Укроборонпромі» вже досягли з Тернопільською та Львівською областями.

Нагадаємо, обіцянку щодо модернізації вітчизняного військового флоту Президент України Петро Порошенко дав ще 23 жовтня. Пізніше, під час візиту до Одеси глава держави анонсував створення пілотного проекту відродження Військово-морських сил України.

Державний концерн «Укроборнпром» відмовляється від російських комплектуючих, натомість планує забезпечити замовленнями промислові підприємства Херсонщини й Миколаївщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: