Порошенко підписав закон про пародії та карикатури

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав зміни в закон Про авторське право і суміжні права щодо використання об'єктів авторського права в пародіях, попурі і карикатурах.
Петро ПорошенкоФото: УНІАН

Президент України Петро Порошенко підписав зміни в закон «Про авторське право і суміжні права» щодо використання об'єктів авторського права в пародіях, попурі і карикатурах.

Відповідна інформація розміщена на сторінці закону на сайті Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

Законом дозволяється використовувати літературні, художні і музичні твори для створення на їх основі пародій або карикатур без згоди автора, але із зазначенням його імені і джерела запозичення.

Як працює Порошенко? Дайджест обіцянок ПрезидентаПрезидент України Петро Порошенко протягом останнього місяця виконав три власні обіцянки, а також дав одну нову.

Зазначимо, що цей закон Верховна Рада підтримала 5 жовтня. Документ закріплює на законодавчому рівні поняття «пародія», «попурі», «карикатура» на підставі правозастосовчої практики Євросоюзу.

Очікується, що прийняття законопроекту «сприятиме реалізації програм державної політики України в культурній сфері, підвищенню рівня захисту національної безпеки України, зміцненню авторитету держави».

Нагадаємо, у вересні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України заборонила ще чотири російських телеканали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: