Порошенко продовжив санкції проти Росії на рік

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і в той же час розширив список осіб, які підпадають під санкції.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній і в той же час розширив список осіб, які підпадають під санкції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посилання на прес-службу глави держави.

Указом вводиться в дію рішення РНБО від 16 вересня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

У своєму рішенні РНБО підтримало пропозиції щодо продовження і застосування санкцій, внесених Кабміном, СБУ та НБУ. У рішенні РНБО також є списки юридичних і фізичних осіб, до яких застосовуються санкції строком на один рік.

Туск, Шульц і Столтенберг виступили за продовження санкцій проти РФПрезидент Євроради Дональд Туск, голова Європарламенту Мартін Шульц і генсек НАТО Єнс Столтенберг виступають за продовження антиросійських санкцій.

У прес-службі РНБО повідомили, що 16 вересня список осіб, що потрапили під санкції було розширено.

«Додатково до санкційного списку включено 335 фізичних та 167 юридичних осіб, ідентифікаційні дані щодо яких підлягали додатковій перевірці», – йдеться у повідомленні.

Вказується, що додатково Порошенко доручив підготувати окреме рішення щодо санкцій по відношенню до осіб, які були причетні до проведення так званих «виборів до Державної Думи РФ» на території анексованого Криму. Це стосується як «депутатів», так і членів «виборчих комісій».

Нагадаємо, представник Євросоюзу з питань закордонних справ Федеріка Могеріні повідомила, що країни ЄС поки не пропонували нових санкцій проти РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: