«Фінексбанк» вирішив самоліквідуватися

Читать на русском
Станом на 22 вересня 2016 року загальна величина активів Фінексбанку становила 237,982 млн грн, чого має вистачити для розрахунку за зобов'язаннями.

Збори акціонерів «Фінексбанку» 22 вересня одноголосно вирішили ліквідувати банк, для чого звернуться до НБУ за отриманням відповідної згоди.

Це питання було винесено на вересневі збори акціонерів ще 31 серпня, йдеться в повідомленні банку в системі розкриття інформації на фондовому ринку, передає «Слово і Діло».

«Відповідно до вимог законодавства України та нормативно-правових актів НБУ, почати ліквідацію ПАТ «Фінексбанк» з моменту отримання згоди НБУ на ліквідацію банку», – йдеться в повідомленні.

В якості причини самоліквідації вказано наступне: «у зв'язку зі складним становищем на ринку фінансових і банківських послуг та невизначеністю щодо можливих напрямків і джерел подальшої капіталізації ПАТ «Фінексбанк» як банківської установи».

Головою ліквідаційної комісії став Владлен Петренко, його заступником – Оксана Банцер, членом комісії – Руслан Гладченко.

«Активів ПАТ «Фінексбанк» достатньо для розрахунку за зобов'язаннями. Станом на 22 вересня 2016 року загальна величина активів становить 237,982 млн грн, загальна величина його зобов'язань – 113,146 млн грн. Таким чином, сума, яка може залишитися після задоволення вимог кредиторів і буде розподілена серед акціонерів, прогнозовано складе 124,836 млн грн», – зазначено в повідомленні банку.

Як повідомлялося 23 серпня 2016 року, Президент України Петро Порошенко заявив, що щойно будуть знайдені викрадені кошти банку «Михайлівський», вони будуть вилучені, розділені та виплачені вкладникам.

За попередніми даними, золотовалютні резерви України на 1 серпня 2016 року досягли позначки $14,082 млрд у еквіваленті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: