Україна на порозі осіннього зростання ціни на молочні продукти – експерт

Читать на русском
Основним фактором стало зростання закупівельної ціни на молоко екстра-класу, яка зросла на 6 відсотків – до 6,16 грн за кілограм.

Зростання цін на молочні продукти цієї осені складе 15-20%, що пояснюється подорожчанням кормів і зростанням комунальних тарифів, а також скороченням виробництва й зростанням світових цін на «молочку».

Про це повідомила прес-служба Асоціації виробників молока з посиланням на аналітика Яну Музиченко, передає «Слово і Діло».

«На зростання цін вплинули три основні чинники: відновлення світового ринку молока, скорочення виробництва та збільшення собівартості ... З огляду на всі перераховані вище факти, ціни на молочну продукцію восени для споживачів можуть зрости на 15-20%», – цитує Музиченко прес-служба.

Основним фактором стало зростання закупівельної ціни на молоко екстра-класу, яка зросла на 6% – до 6,16 грн/кг із середини серпня до середини вересня. За той же період на молоко від господарств населення ціна зросла на 2% – до 3,15 грн/кг.

Скорочення поголів'я призвело до того, що за підсумком січня-серпня 2016 року виробництво молока в Україні скоротилося на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 7,2 млн тонн.

Україна вийде на суттєве зростання економіки в 2017 році – МЕРТВстановлення макроекономічної стабілізації в 2016 році призведе до прискорення зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в 2017 році не менше ніж на 4%.

У холодний період року традиційним є й зменшення продуктивності корів.

Зростання собівартості виробництва молока відбувається через подорожчання кормів і збільшення тарифів на комунальні послуги, в першу чергу на електроенергію.

Як повідомлялося раніше, базові продукти харчування зростуть в ціні на 10-30%.

Нагадаємо, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі перевіряє ефективність державного регулювання цін, тимчасово скасувавши з 15 серпня 2016 року на 3 місяці адміністративне регулювання цін на продукти харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: