Україна вийде на суттєве зростання економіки в 2017 році – МЕРТ

Читать на русском
Причиною зростання економіки України є інвестиції, причому переважно з боку приватного сектора.
Юлія Ковалів

Встановлення макроекономічної стабілізації в 2016 році призведе до прискорення зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році не менше ніж на 4%.

Про це повідомила перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Юлія Ковалів в ході Київського економічного форуму, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Ми очікуємо цього року зростання економіки України, також очікуємо цьогоріч значного – втричі – зменшення інфляції. В 2017 році ми також прогнозуємо зростання економіки України не менш ніж на 4%», – сказала вона.

За її словами, причиною зростання економіки є інвестиції, переважно приватні.

У МЕРТ поліпшили прогноз зростання українського ВВПАналітики державних інститутів і незалежні експерти покращили консенсус-прогноз щодо зростання ВВП України на поточний рік на 0,1 процентного пункту (п. п.) порівняно з оцінками в грудні – до 1,1%.

Нагадаємо, що за підсумками першого кварталу 2016 року Держстат вперше з кінця 2013 року зафіксував зростання ВВП України на рівні 0,1%.

Як повідомлялося раніше, МВФ знизив свій прогноз зі зростання ВВП України в 2016 році до 1,5% при інфляції 15,1%, Світовий банк очікує зростання ВВП на 1% при інфляції 15%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: