У Чехії не буде дипломатичних місій «ЛНР» і «ДНР»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Чеської Республіки Богуслав Соботка запевнив, що в так званих ЛНР/ДНР не буде дипломатичних місій у країні.

Прем'єр-міністр Чеської Республіки Богуслав Соботка запевнив, що в так званих «ЛНР/ДНР» не буде дипломатичних місій у країні.

Про це він заявив на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в Польщі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Гройсман порушив питання про стурбованість України через відкриття так званого «почесного консульства ДНР» у чеському місті Острава.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Богуслав Соботка запевнив, що цю установу не можна вважати дипломатичним представництвом і жодна із самопроголошених республік не матиме дипломатичної місії в Чехії.

Нагадаємо, МЗС України висловило протест і вручило ноту посольству Чехії в зв'язку з реєстрацією в місті Острава чеськими органами влади так званого «представницького центру ДНР».

МЗС Чехії має намір звернутися до крайового суду для ліквідації цього громадського об'єднання.

Як повідомлялося раніше, 3 вересня очільник МЗС України Павло Клімкін поінформував, що міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек пообіцяв застосувати юридичні механізми проти фейкового «консульства ДНР» в Остраві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: