Україна направила ноту протесту Чехії щодо відкриття «представництва ДНР»

Читать на русском
Україна очікує найближчим часом адекватних дій чеських партнерів, враховуючи офіційну позицію Чеської Республіки, яка підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту до посольства Чеської республіки в зв'язку з підтвердженням інформації про реєстрацію в місті Острава «представництва ДНР».

Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з підтвердженням інформації про реєстрацію в чеському місті Острава місцевими органами влади так званого «представницького центру ДНР» і проведенням публічних провокаційних заходів МЗС України сьогодні висловило протест і вручило відповідну ноту посольству Чеської Республіки в Україні», – сказала представниця відомства.

Беца зазначила, що це вже третя нота до чеської сторони.

Українська сторона очікує найближчим часом адекватних дій чеських партнерів, «з огляду на офіційну позицію Чеської Республіки, яка незмінно й послідовно підтримує територіальну цілісність та суверенітет України».

Нагадаємо, що «ДНР» анонсувала відкриття 1 вересня свого «представницького центру» в чеському місті Острава. Згідно з інформацією, очолить цю організацію мешканка Острави, «консул» цього центру Нелі Ліскова.

Представник МЗС Чехії відразу ж виступив із категоричним спростуванням відкриття будь-якої форми «диппредставництва ДНР», оскільки самопроголошена республіка не може мати акредитоване диппредставництво з огляду на те, що Чехія не визнає існування «ДНР».

У понеділок, 29 серпня, стало відомо, що Інтерпол відмовився оголошувати в розшук ватажків самопроголошених «Луганської та Донецької народних республік».

Як повідомлялося раніше, Чехія має намір відправити 100 своїх військовослужбовців на східний фланг НАТО для зміцнення кордонів Альянсу з Росією з боку Польщі та країн Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: