Військкомати будуть комплектуватися виключно офіцерами з досвідом в АТО – Міноборони

Читать на русском
З огляду на критичні зауваження щодо діяльності військових комісаріатів у 2014-2015 роках, керівництво ЗСУ ухвалило рішення комплектувати офіцерські посади в них виключно з числа учасників АТО.
REUTERS

Керівництво Збройних сил України ухвалило рішення комплектувати офіцерські посади у військових комісаріатах ​​виключно учасниками антитерористичної операції.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив тимчасовий виконувач обов'язків начальника Головного управління персоналу-заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-майор Володимир Талалай, передає «Слово і Діло».

«Згідно з рішенням Генерального штабу, комплектування посад військових комісарів здійснюється виключно військовослужбовцями-учасниками АТО. Щодо інших офіцерських посад у військових комісаріатах, то вони також комплектуються, як правило, учасниками АТО», – сказав він.

Талалай також заявив, що офіцери, які не мають бойового досвіду, але мають бажання проходити службу у військових комісаріатах, можуть призначатися на такі посади, але лише після проходження військової служби в бойових бригадах терміном не менше 6 місяців.

«Перед відправкою до району проведення АТО такі офіцери, як і всі інші військовослужбовці, мають пройти в обов'язковому порядку півторамісячну підготовку», – сказав він.

Нагадаємо, цього року осінній призов до армії почнеться в жовтні-листопаді, але, як і раніше, строковиків не притягатимуть до служби в зоні АТО.

Нині укомплектованість генеральських посад становить 90%. Всього в українській армії передбачено 119 таких посад.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: