Демократична партія США звинуватила Трампа у співпраці з російськими спецслужбами

Читать на русском
Листи з архівів Демократичної партії США були викрадені напередодні з'їзду, атаки,ймовірно, здійснені двома різними російськими розвідувальними службами.

Менеджер передвиборчої кампанії кандидата від Демократичної партії США Робі Мук звинуватив кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа у співпраці з російськими спецслужбами для перемоги в майбутніх президентських виборах США.

Про це він розповів під час інтерв'ю CNN, передає «Слово і Діло».

«Згідно з даними наших джерел, російські хакери зламали сервери Національного комітету демократичної партії й використовували викрадену електронну переписку для сприяння передвиборчій кампанії Трампа», – зазначив Мук.

За його словами, листи були викрадені напередодні з'їзду Демократичної партії США. Атаки, ймовірно, здійснені двома різними російськими розвідувальними службами.

«До рук хакерів також потрапило зібране Демократичною партією досьє на Трампа», – додав він.

Президентські вибори у США: чия перемога вигідна Україні? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо того, якою буде позиція Гілларі Клінтон щодо України в разі перемоги на президентських виборах у США.

Раніше експерти компанії CrowdStrike пов'язувала атаки на сервери Демпартії з угрупованнями Cozy Bear і Fancy Bear, які працюють на уряд РФ. Однак хакер під псевдо Guccifer 2.0 стверджує, що атака серверів Демократичної партії була здійснена саме ним.

Низка кспертів розцінюють заяву Guccifer 2.0 і публікацію деяких викрадених матеріалів із частиною кампанії з дезінформації, яку розгорнули російські спецслужби з метою відвести від себе підозри в зломі.

Як повідомлялося раніше, більшість країн з G20 схиляються до кандидатури Гілларі Клінтон на посаді президента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: