Нові обличчя Верховної Ради: що обіцяють українцям переможці довиборів-2016

Читать на русском

Вчора завершився підрахунок голосів на довиборах у Верховну Раду. Право стати народними депутатами отримали 7 переможців у одномандатних виборчих округах у Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Луганській, Полтавській, Херсонській і Чернігівській областях.

Оскільки напередодні виборів кандидати встигли роздати чимало обіцянок, «Слово і Діло» вирішило навести найголовніші з них у політичній програмі кожного з майбутніх народних лепутатів.

Переможицею на довиборах у 23-му окрузі на Волині стала представниця «УКРОПу» Ірина Констанкевич, яка набрала 57,4% обійшовши свою найсильнішу суперницю Людмилу Кирду на цілих 44,5%. Напередодні виборів вона встигла дати 11 обіцянок, які має виконати за час роботи у Верховній Раді. Зокрема, вона пообіцяла ініціювати створення нових робочих місць для пришвидшення реабілітації бійців АТО, збільшити видатки на профілактику захворювань та реалізацію проектів у дитячій медицині, а також відстоювати збільшення фінансування територіальних громад.

Ричкова зобов'язується добитися зниження тарифів на 20–30%Сказано 17 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Трохи менш переконливою була перемога на 27-му окрузі в Дніпрі самовисуванки Тетяни Ричкової – вона набрала 44,6% обійшовши свого найближчого опонента Загіда Краснова менше, ніж на 9%. Потрапивши в парламент, Ричкова обіцяє гідну зарплату та соціальних захист військовим та їхнім родинам, зниження тарифів на 20-30%, запуск комплексного благоустрою дворів та ще 11 пунктів програми, за виконанням яких пильно стежитиме «Слово і Діло».

Переможцем виборів в окрузі №85 із центром у міст Калуш Івано-Франківської області став представник команди олігарха Ігоря Коломойського, «УКРОПівець» Віктор Шевченко. Він лише трохи випередив свого головного суперника Ігоря Насалика, набравши 21,2% голосів виборців. Найважливіші з його передвиборчих обіцянок звучать так: здійснити реформу в комунальній галузі, унормувати бізнес-клімат у регіоні та домогтися віднесення корупційних дій у категорію державної зради. Проте найцікавішою є його обіцянка не голосувати у Верховній Раді... карткою брата Олександра.

37,2% голосів виборців у мажоритарному окрузі №114 у Луганській області отримав представник «Нашого краю» Сергій Шахов. У його найближчого переслідувача Валерія Мошенського прихильників на окрузі виявилося майже вдвічі мене. Він обіцяє забезпечити переселенців гарантованою матеріальною допомогою, законодавчо закріпити оренду за земельні паї на Луганщині не менше 10% та виступати проти кредитів МВФ.

У Полтавській області на довиборах в окрузі №151 переміг представник «Батьківщини» Руслан Богдан. 21,6% голосів виборців йому вистачило, щоб обійти усіх своїх суперників, у тому числі самовисуванця Олексія Рябоконя. Він також обіцяє, що, коли стане депутатом, знизить комунальні тарифи, направить рентну плату і податки нафто- й газовидобувних компаній до місцевих бюджетів і розвиватиме малий та середній бізнес.

Юрій Одарченко, який переміг на довиборах у 183 мажоритарному окрузі на Херсонщині, набравши на 8% голосів більше, ніж його ві-за-ві Андрій Путілов, тепер повинен буде виконати 5 нових обіцянок, серед яких виключно такі, які цілком вписуються в парламентську риторику обраної ним «Батьківщини». Наприклад, встановити справедливі комунальні тарифи, зупинити продаж сільськогосподарських земель і забезпечити доступне медичне обслуговування.

Кандидат, що представлятиме у Верховній Раді чернігівський округ №206 – самовисуванець Максим Микитась – здобув перемогу завдяки 31,4% голосів виборців, тоді як його конкурент із «Батьківщини» Юрій Власенко відстав від нього всього на 4,6%. У парламент Микитась іде з програмою, що складається з 9 основних пунктів, серед яких вирізняються такі: працевлаштування молоді, відродження інфраструктури всіх населених пунктів та гідна державна підтримка бійцям АТО та їхнім родинам.

Ознайомитися з тим, що ще наобіцяли новоспечені народні обранці, та спостерігати за тим, як вони будуть усе це виконувати, можна в їхніх персональних досьє на «Слові і Ділі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: