Динаміка обстрілів у зоні АТО: як бойовики нарощують вогневий тиск на ЗСУ

Читать на русском

Сьогодні в зоні проведення антитерористичної операції знову загинув боєць Збройних сил України. А кілька днів тому, 19 липня, в прес-центрі АТО шокували країну: за одну добу військові на Донбасі втратили сімох людей, ще 14 – отримали поранення. На жаль, динаміка інтенсивності обстрілів та кількості жертв для України невтішна – із середини червня вона лише зростає.

Саме тоді, 14 червня, й відбувся останній вдалий та гучний обмін полоненими – додому повернулися незаконно утримувані в Росії Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко. ЗМІ заговорили про активізацію переговорного процесу та можливе звільнення інших заручників-українців... Проте, як виявилося, саме цей обмін став відправною точкою не лише для повного заморожування переговорів (на чому постійно наголошує представниця України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко), але й, на превеликий жаль, активізації терористів на фронті.

Так, щоденні смерті на передовій призвели до того, що Збройні сили України в період із 14 червня до 20 липня втратили на Донбасі 44 військовослужбовця. Ще 216 захисників країни за цей час отримали поранення.

Більше інформації про втрати та обстрілі української армії сепаратистами – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: