Геращенко озвучила уточнену цифру українських заручників у ОРДЛО

Читать на русском
В ОРДЛО відкинули українську ініціативу щодо проведення Дня сім'ї для того, щоб родичі людей, які перебувають у в'язницях по обидва боки лінії зіткнення, могли відвідати своїх близьких.

Українська сторона не отримала відповіді від представників ОРДЛО на пропозицію з обміну 108 українських заручників, які перебувають у катівнях донецьких заколотників, і 10 – в російських в'язницях.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Ми не отримали жодної відповіді від ОРДЛО на наші пропозиції передати їм 8 затриманих у Широкиному диверсантів, щоб звільнити наших тяжкохворих військових, ні на пропозицію передати ОРДЛО 50 осіб, щоб звільнити 25 українців», – пише вона.

За її словами, навіть представників ОБСЄ вразила «гуманітарна позиція» ОРДЛО, які сказали, що на неконтрольованих територіях немає поранених і хворих, тому що вони всіх вилікували.

В ОРДЛО також відкинули українську ініціативу щодо проведення Дня сім'ї для того, щоб родичі людей, які перебувають у в'язницях по обидва боки лінії зіткнення, могли відвідати своїх близьких.

«Нормандська четвірка» має присвятити заручникам особливу увагу й таки дотиснути РФ і бойовиків, щоб усіх звільнити. Тому що з ОРДЛОвськими «гуманітаріями», яких цікавить виключно амністія, питання затягується на невизначений час», – вважає Геращенко.

Як повідомлялося раніше, в полоні бойовиків перебувають 111 українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: