Луценко повідомив про зрушення у справі розстрілів на Майдані

Читать на русском
Під час брифінгу в Тернополі генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що вже в цьому році, всі винні «беркутівці» будуть заочно засуджені.

Під час брифінгу в Тернополі генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що вже в цьому році, всі «беркутівці», які ховаються та винні в розстрілах людей на Майдані будуть заочно засуджені.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

«Заочно засуджувати підозрюваних суди отримали право завдяки закону, який дає такі повноваження щодо обвинувачених, які більше 6 місяців ховаються від правосуддя», - пояснив він.

«Скажете, заочне засудження, що тут такого? Але засудження за статтею 115 - вбивство. Він не зможе більше пересуватися по світу. Не думаю, щоб хтось пропустив таку людину через кордон. І доведеться їм відпочивати тільки на озері Байкал, бажано під льодом», - заявив Генпрокурор.

При цьому, від констатував, що доказовою базою займається підрозділ Сергія Горбатюка.

За словами Луценка, команді Горбатюка закупили спеціальної техніки на 1,5 мільйона.

«Робота проводиться титанічна. Наслідком є те, що йде суд присяжних над затриманими, яких звинувачують у розстрілах на Майдані», - констатував він.

Як відомо, минулого тижня в Києві в одному з озер виявлені елементи снайперської гвинтівки, з якої вбивали учасників Євромайдану.

Тоді, нардеп від «БПП» Володимир Ар'єв уточнив, що зброя була знайдена в одному з озер Голосіївського району Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: