Столичний суд довів причетність «Беркуту» до вбивств на Майдані

Читать на русском
За висновками експертизи, оприлюдненої в Святошинському суді Києва, учасників Небесної Сотні вбили зі зброї, що була в розпорядженні підрозділу Беркут.

Результати експертизи, оприлюдненої в Святошинському районному суді Києва, показали, що до розстрілу людей у центрі Києва під час Революції Гідності причетний колишній спецпідрозділ «Беркут».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Останньою експертизою вдалося встановити конкретні автомати, закріплені за спецпідрозділом (спецроти київського «Беркуту» – Ред.), з яких були вбиті й поранені протестувальники. Експертизою встановлено факт убивств із конкретних автоматів, закріплених за конкретними працівниками», – розповів журналістам прокурор ГПУ Олексій Донський.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов пообіцяв знайти винних у масових вбивствах в Києві 18 та 20 лютого 2014 рокуСказано 25 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Наразі суд вивчає докази обвинувачення у справі колишніх «беркутівців» Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Зінченку й Аброськіну, зокрема, інкримінують вбивство 39 людей взимку 2013-2014 років на вулиці Інститутській у Києві. Провадження щодо них перебуває в розпорядженні суду ще з 2014 року.

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо Маринченка, Тамтури та Янішевського було направлене до суду 10 лютого цього року. Їх звинувачують у скоєнні теракту, перевищенні службових повноважень, умисному вбивстві, замаху на вбивство, перешкоджанні проведенню мирних мітингів і зборів, викраденні й приховуванні зброї після скоєння злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: