Звільнення Савченко не стане приводом зняти санкції з Росії – Кулеба

Читать на русском
Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз не вважає звільнення Савченко приводом для зняття санкцій з РФ.
Дмитро Кулеба

Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз не пом'якшить санкції проти РФ після звільнення Надії Савченко.

Як повідомляє «Слово і Діло» , про це дипломат написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ні, нічого, крім Єрофеєва та Александрова, ми Росії в обмін на Савченко не обіцяли. Ні, в ЄС звільнення не сприймають як привід пом'якшувати санкції проти РФ. Ні, Росія не дала задню у війні. Вона просто програла ще одну битву. Війна триває», – написав Кулеба.

709 днів у полоні: соцмережі обговорюють повернення Савченко в УкраїнуУкраїнці в соціальних мережах коментують повернення героїчної льотчиці Надії Савченко з російського полону.

Також за словами посла, Савченко може скоро в складі парламентської делегації від України відправитися на сесію ПАРЄ.

«Це прецедент, який нам потрібен для повернення інших ув'язнених Кремля. Просто подумайте, що вони зараз відчувають, знаючи, що звільнення можливе. «Моя страна меня не бросит» – звільнення Савченко підтверджує ці слова Сенцова», – додав Кулеба.

Він також зазначив, що вирішальну роль у звільненні Савченко зіграв Петро Порошенко.

«Він порушував це питання, він просив лідерів інших країн вимагати від Путіна звільнення, він розмовляв із ним про звільнення. Давайте навчимося справедливо і критикувати, і хвалити», – сказав посол.

Нагадаємо, вчора Надія Савченко повернулася в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: