Як виконують свої обіцянки мери Чернігова, Житомира, Вінниці та Черкас?

Читать на русском

Слово і Діло порівнює відповідальність градоначальників Чернігова, Житомира, Вінниці та Черкас.

«Слово і Діло» продовжує інформувати читачів про відповідальність представників української влади. Зокрема, ми порівнюємо мерів обласних центрів України. Минулого разу ми порівнювали відповідальність мерів південних і центральних обласних центрів.

Сьогодні на черзі градоначальники Вінниці, Житомира, Черкас і Чернігова – Сергій Моргунов, Сергій Сухомлин, Анатолій Бондаренко та Владислав Атрошенко. Всі вони вступили на свої посади 19 листопада 2015 року.

Серед перерахованих найвідповідальнішим на сьогодні можна назвати мера Вінниці Сергія Моргунова. «Слово і Діло» зафіксувало 71 його обіцянку.

Більшу частину з цієї кількості, а саме 36 обіцянок, Моргунов роздав, будучи тимчасовим виконувачем обов'язків вінницького градоначальника. З них він виконав 25 обіцянок, що є досить хорошим результатом. 3 обіцянки Моргунов не виконав.

Сергій МоргуновМіський голова Вінниці
Моргунов пообіцяв до кінця 2015 року запустити на двох вулицях дві котельніСказано 9 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Однак для чистоти експерименту візьмемо до уваги лише ті обіцянки Моргунова, які він роздав з моменту офіційного призначення на посаду мера, як і інші його колеги. Таких обіцянок на його рахунку 34. З них по одній виконаній та невиконаній.

Так, Моргунов до кінця 2015 року завершив будівництво обіцяної вставки трамвайної колії. Водночас до кінця 2015 року він не запустив на двох вулицях міста дві котельні. Статус «у процесі виконання» на сьогодні має 41 його обіцянка.

На рахунку мера Чернігова Владислава Атрошенка 34 обіцянки. З цієї кількості 8 обіцянок належать до його депутатської діяльності, тому в порівнянні не враховуються.

З тих 26 обіцянок, які Атрошенко роздав на посаді мера, він поки не виконав жодної. Одну обіцянку Атрошенко-мер уже точно не виконав, а саме не призначив начальників структурних підрозділів, керівників комунальних підприємств та інших посадових осіб після відкритих конкурсів.

Трохи більш результативним міським головою є на сьогодні мер Черкас Анатолій Бондаренко. Він із 29 обіцянок виконав 2 – забезпечити відшкодування студентам і учням 50% вартості проїзду в громадському транспорті, а також оприлюднив прізвища осіб, які допустили зловживання службовим становищем у ситуації з виділенням земельних ділянок. Решта – в процесі виконання.

Мер Житомира Сергій Сухомлин виконав найбільшу кількість обіцянок серед представлених – із 30 своїх зобов'язань він виконав 3. Так, він відкрив у місті «Український дім», представив публічну карту розміщення МАФів і повністю виплатив борг із зарплати вчителям та медичним працівникам. Решта 27 його обіцянок мають статус «у процесі виконання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: