Хто обіцяв українським судам реформу?

Читать на русском
Судова реформа - питання, яке в Україні дозріло давно. Що з цього приводу обіцяють політики і чиновники?

«Слово і Діло» зібрало воєдино обіцянки українських політиків і чиновників про судновий реформу. Хто, коли і як обіцяв реформувати судову владу в країні - докладніше в даному огляді.

Президент і АП

Президент України Петро Порошенко обіцяв, що вища рада юстиції за два тижні звільнить 300 суддів. Однак обіцянку цю не виконав.

В процесі виконання на сьогодні обіцянка Президента, що українські судді будуть позбавлені того абсолютного імунітету, який вони мають зараз.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що суддів позбавлять абсолютного імунітетуСказано 6 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Виконав Глава держави свою обіцянку подати в ВР законопроект про обмеження суддівської недоторканності. Також Президент дотримав своє слово, пообіцявши, що Україна отримає висновки Венеціанської комісії щодо реформування судової системи найближчим часом.

Обіцянка заступника голови АП Олексія Філатова, що всі судді пройдуть процедуру оцінки знаходиться в процесі виконання. Виконав чиновник, зокрема, свою обіцянку завершити найближчим часом проекти змін до Конституції України в частині децентралізації та правосуддя.

Кабмін

Екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що всі 9 тисяч українських суддів пройдуть переатестацію. Але стримати слово своє не зміг.

Верховна Рада

Глава фракції «БПП» Юрій Луценко обіцяв, що зміни до Конституції в частині судової реформи будуть проголосовані у Верховній Раді до кінця 2015 року, проте не виконав своєї обіцянки.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко заявила, що до кінця 2015 року буде проведена реформа суддівської системиСказано 27 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Також провалила свою обіцянку до кінця 2015 року провести реформу суддівської системи колега Луценка по фракції Ірина Геращенко.

Ще один член «БПП» Олексій Гончаренко не впорався з обіцянкою, що законопроект про зняття депутатської та суддівської недоторканності набере 226 голосів.

Будучи спікером парламенту, Володимир Гройсман не виконав свою обіцянку, що ВРУ проголосує за прийняття закону про зняття депутатської та суддівської недоторканності в цілому.

З обіцянкою, що Верховна Рада розгляне законопроект про зняття депутатської та суддівської недоторканності не впорався і глава фракції «Народного фронту» Максим Бурбак.

В процесі виконання

Нинішній спікер парламенту Андрій Парубій 26 квітня пообіцяв, що законопроект щодо здійснення судової реформи буде прийнятий у другому читанні до кінця цієї сесії Верховної Ради.

Глава «Радикальної партії» Олег Ляшко пообіцяв, що «РПЛ» спільно з депутатами з інших фракцій зареєструють свій проект змін до Конституції в частині правосуддя.

Нардеп Михайло Головко пообіцяв домогтися скасування недоторканності Президента, парламентарів та суддів.

Представник фракції «Народний фронт» Леонід Ємець запевнив, що «НФ» не проголосує за внесення змін до Конституції в частині правосуддя в цілому, якщо не будуть виконані її вимоги.

Виконано

Леонід Ємець, як і обіцяв, подав у ВРУ законопроект щодо реформування судової системи.

Член «Опозиційного блоку» Вадим Рабинович виконав свою обіцянку, що не підтримає зміни до Конституції в частині правосуддя.

Георгій Логвинський з «Народного фронту» виконав свою обіцянку, що фракція «НФ» розробить законопроекти про переатестацію суддів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: