У «Нафтогазі» озвучили плани щодо залучення інвестора в українську ГТС

Читать на русском
Юрій Вітренко наголосив, що українській ГТС потрібен не просто інвестор, а керівний партнер, який підвищить рівень довіри європейських компаній до української труби.
Директор з розвитку бізнеса НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко

НАК «Нафтогаз України» може залучити інвестора до української газотранспортної системи вже наступного року.

Про це заявив у інтерв'ю «Дзеркалу тижня» директор із розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми можемо залучити партнера вже наступного року. Оскільки очікуємо, що оператор ГТС буде отримувати лише від транзиту принаймні 6 млрд дол. щорічно до 2020 року», – сказав Вітренко.

За його словами, такий оператор буде інвестиційно привабливим, незважаючи на те, що після 2020 року доходи від транзиту природного газу через українську ГТС можуть істотно впасти через будівництво газопроводу «Північний потік-2».

«Внутрішній ринок залишиться, це також значний і цікавий бізнес», – додав Вітренко.

Водночас Юрій Вітренко наголосив, що українській ГТС потрібен не просто інвестор, а керівний партнер.

Зараз влада хоче розділити ГТС на дві частини — експертСпівголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич розповів про тонкощі ухваленого сьогодні закону про реформування системи управління ГТС України.

«Партнер повинен не лише мати можливість інвестувати. Він має підвищити рівень довіри європейських компаній до нашої ГТС. Він має принести із собою сучасні комерційні практики. Він має допомагати ефективно боротися з корупцією», – пояснив Вітренко.

Нагадаємо, що ПАТ «Укртрансгаз» планує до кінця року приступити до початку процесу модернізації української газотранспортної системи.

Як повідомлялося раніше, Держдума Росії дозволила «Газпрому» оплачувати транзит через Україну в рахунок боргу НАК «Нафтогаз».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: