НКРЕКП радить не перераховувати платіжки за газ за 2015 рік

Читать на русском
Уряд України встановив місячну норму споживання газу для тих, у кого немає лічильників на рівні 4,4 куб. м на людину.

Національна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг рекомендує постачальникам природного газу утриматися від донарахування обсягів спожитого природного газу минулих періодів у зв'язку зі скасуванням постанови №237 Кабінету міністрів України.

Комісія вважає такі дії незаконними, повідомляє «Слово і Діло».

Держрегулятор свою рекомендацію утриматися від донарахування нібито спожитих населенням обсягів газу мотивує пунктом 2 постанови Кабміну №203 від 23 березня. Згідно з ним, уряд встановив нові норми споживання замість раніше скасованих судом.

Пункт 2 постанови Кабміну свідчить, що перерахунок вартості газу, спожитого населенням у період застосування скасованих судом норм споживання газу за відсутності газових лічильників, здійснюється в порядку, затвердженому Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Україна закликала Євросоюз до переговорів щодо газу з РосієюМіністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик надіслав листа керівництву Європейської комісії з пропозицією бути посередником у переговорах із Російською Федерацією щодо поставок природного газу в Євросоюз через територію України.

Нагадаємо, що уряд України встановив місячну норму споживання газу для тих, у кого немає лічильників, на рівні 4,4 куб. м на людину.

Раніше стало відомо, ПАТ «Київгаз» не підтримує перерахунок оплачених рахунків за заниженими нормами споживання, які були встановлені урядом України навесні 2015 року, через складну соціально-економічну ситуацію в країні.

Як повідомлялося раніше, НКРЕКУ підвищила з 1 квітня мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 рази – до 3,6 тис. за тис. куб. м палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: