Українці платитимуть за електроенергію на 25% більше з 1 березня

Читать на русском
Мінімальний тариф встановлюється на місячний обсяг споживання електроенергії 100 кВт*год. Весь обсяг понад 100 кВт*год відпускається за тарифом 99 копійок за кВт*год.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з 1 березня 2016 підвищує мінімальний тариф на електроенергію для населення на 25% – до 0,57 грн за кВтгод у межах ліміту до 100 кВтгод на місяць.

Згідно з документом, мінімальний тариф встановлюється на місячний обсяг споживання електроенергії 100 кВтгод. Весь обсяг понад 100 кВтгод відпускається за тарифом 0,99 грн за кВт*год, повідомляє «Слово і Діло».

Якщо місячне споживання електроенергії перевищує 600 кВтгод, то встановлюється тариф 1,56 грн за кВтгод за перевищений обсяг.

Нагадаємо, що дворічний графік підвищення тарифів на електроенергію для населення комісія затвердила ще в лютому 2015 року, згідно з планом відмови від перехресного субсидування вартості електроенергії для населення, який був зафіксований в меморандумі співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Як повідомляється, наступний етап підвищення тарифів на електроенергію для населення розпочнеться 1 вересня 2016 року.

Підвищення тарифів на електроенергію: як заощадити?За рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), з 1 вересня електрика для населення подорожчає на 25%.

Нагадаємо, що з березня 2017 року споживачі електроенергії будуть розділені на дві групи: з об'ємом споживання до 100 кВтгод на місяць і з об'ємом споживання понад 100 кВтгод на місяць. Для першої групи споживачів вартість електроенергії в березні 2017 року становитиме 0,9 грн за кВтгод, для другої групи – 1,68 грн за кВтгод.

Як повідомлялося раніше, востаннє комісія переглядала тарифи на електроенергію для населення з 1 червня 2014 року, підвищивши їх на 10-40% залежно від обсягів її споживання. Максимальне зростання тарифів на електроенергію для населення на 40% було встановлене лише для тих, хто споживає понад 800 кВт*год на місяць.

«Слово і Діло» раніше писало, що український уряд не має наміру укладати новий договір про постачання електроенергії до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: