Міненерго розгляне справедливість тарифоутворення на газ

Читать на русском
Насалик проведе консультації з приводу прозорості тарифоутворення на газ із ключовими гравцями ринку.
Міністр Енерговугілля Ігор Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик 18 квітня проведе консультації з питання підвищення цін на природний газ для населення з МВФ, госрегулятором НКРЕКП і НАК «Нафтогаз».

Про це він заявив під час «години запитань до уряду» в парламенті, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Першим викликом для уряду, напевно, буде підвищення тарифів із 1 травня. В понеділок ми будемо розглядати структуру тарифів, про які так довго говорили, що вони не є прозорими», – сказав міністр.

Насалик проведе консультації з представниками Міжнародного валютного фонду, Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг

Він також висловив надію, що в консультаціях візьмуть участь представники всіх фракцій Верховної Ради.

Нагадаємо, що згідно з меморандумом із МВФ, який був підписаний у березні 2015 року, чергове підвищення ціни природного газу для населення було заплановано з 1 квітня 2016 року до рівня 75% від імпортного паритету в рамках соціальної норми 1 200 куб. м в опалювальний сезон.

В «Укренерго» розповіли, скільки заощадили на держзакупівляхДержавне підприємство «НЕК «Укренерго» зуміло заощадити в сфері державних закупівель у результаті приєднання до системи ProZorro за IV квартал 2015-I квартал 2016 рр. 1 213,3 млн грн або 42,92% від їх очікуваної вартості.

Однак 30 березня цього року уряд продовжив спеціальні зобов'язання НАК «Нафтогаз України» з продажу газу населенню за пільговою ціною до 1 травня.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Центренерго» може заробляти 1 млрд гривень на рік.

У Міненерговугілля також сподіваються позбутися газової залежності протягом п'яти років.

«Слово і Діло» зафіксувало лише 4 обіцянки Ігоря Насалика, з яких він жодної не виконав. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: