Україна закликала Євросоюз до переговорів щодо газу з Росією

Читать на русском
Ігор Насалик зазначив важливу роль ЄС у питанні деполітизації газових відносин України та Росії.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик надіслав листа керівництву Європейської комісії з пропозицією бути посередником у переговорах із Російською Федерацією щодо поставок природного газу до Євросоюзу через територію України.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook директор департаменту планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Михайло Бно-Айріян, повідомляє «Слово і Діло».

«В листі до заступника голови Єврокомісії Мароша Шефчовича міністр наголосив на важливій ролі ЄК у питанні деполітизації газових відносин України та Росії й відзначив продовження проведеної раніше Міністерством політики в питанні взаємин у газовій сфері у тристоронньому форматі», – пише Бно-Айріян.

«Нафтогаз» виживає за рахунок постійного підвищення тарифів – експертНезалежний експерт пояснив, за рахунок чого НАК «Нафтогаз» буде зменшувати дефіцит та виходити з дефолтного стану.

Як повідомлялося раніше, глава Міненерговугілля Ігор Насалик необачно заявив, що до завершення Стокгольмського арбітражу Україна не братиме участі в переговорах з РФ щодо газу.

Нагадаємо, що польський маршрут реверсних поставок газу в Україну буде зупинений на 2 місяці для виконання комплексу планово-попереджувальних робіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: