В ОБСЄ прокоментували заборону російського кіно в Україні

Читать на русском
ОБСЄ назвала закон про заборону показу в Україні російського кіно порушенням свободи слова в країні.
Дуня Міятович

В ОБСЄ висловили невдоволення забороною демонстрації російського кіно в Україні, закон про яку підписав Президент України Петро Порошенко.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба ОБСЄ.

За словами представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, значний прогрес України щодо свободи ЗМІ необхідно зберігати та посилювати, а не підривати.

Жодних «няш-мяш»: Поклонська вирішила заборонити «Крим.Реалії»Підконтрольна російським окупантам прокуратура Криму продовжує «фестиваль екстремізму» – тепер вона хоче заборонити «Крим.Реалії».

«Навіть у стані воєнних дій демократичні країни зобов'язані ретельно звернутися до потенційно проблематичного змісту, наприклад, шляхом використання відповідних судових механізмів, із тим, щоб уникнути надмірними кроків і запровадження цензури таких положень», – сказала Міятович.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою законопроект про внесення змін до закону «Про кінематографію», який передбачає заборону будь-яких фільмів виробництва Російської Федерації, випущених із 1 січня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: