Новий склад уряду: коаліція офіційно узгодила всіх, крім одного міністра

Читать на русском
Блок Петра Порошенка та Народний фронт офіційно оголосили про узгодження кандидатур прем’ра та очільників усіх відомств, крім одного.

Парламентська коаліція під час закритих консультацій щодо нового складу уряду більшістю голосів підтримала кандидатуру Володимира Гройсмана та майже всіх запропонованих раніше кандидатів на посади міністрів та віце-прем’єр-міністрів.

Каменем спотикання наразі стала посада міністра охорони здоров’я, повідомила «УНН» заступник голови фракції «Народного Фронту» Вікторія Сюмар, передає «Слово і Діло».

«Прем'єріада»: тимчасове зміцнення влади, але не вихід із кризи – огляд західних ЗМІСпікер Верховної Ради Володимир Гройсман має всі шанси стати новим прем'єр-міністром України. Цей крок дозволить зміцнити владну вертикаль, проте не усуне кризові явища в політичній системі та економіці країни.

«Не виключено, що без посади міністра охорони здоров’я буде проголосовано за новий склад Кабінету міністрів. Це певною мірою ускладнює процес, тому що тоді треба окремо голосувати за відставку Квіташвілі, яка вже багато місяців є у ВР, але тим не менш, це не буде гальмувати процес затвердження Кабінету Міністрів», – повідомила народний депутат.

Коментуючи результати переговорів, народний депутат від «БПП» Сергій Лещенко у своєму Twitter уточнив, що на посаду міністра інфраструктури вноситься кандидатура Володимира Омеляна, а очільником Міненерго має стати Ігор Насалик – саме ці прізвища були озвучені на зборах коаліції.

Раніше «Слово і Діло» вже писало про низку змін у списку кандидатів на посади міністрів у новому уряді. Так, до прикладу, згідно з останніми рішеннями, головою Мінрегіонбуду залишиться Геннадій Зубко, а Мінекономіки очолить Степан Кубів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: