Сакварелідзе хоче вивести українських прокурорів на аутсорсинг

Читать на русском
За словами Сакварелідзе, наступним етапом реформи Генпрокуратури стане виведенням українських прокурорів на аутсорсинг.

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявив, що його команда запропонувала міжнародним організаціям схему з виведення українських прокурорів на аутсорсинг.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українській правді», повідомляє «Слово і Діло».

За словами заступника генпрокурора, в разі згоди міжнародних організацій на фінансування реформи прокуратури наступним її етапом стане аутсорсинг українських прокурорів.

«Вони виділять (фінансування – Ред.), якщо погодяться на запропоновану нами схему: повний аутсорсинг українських прокурорських працівників і передача на міжнародну раду прокурорів. Це вже наступний етап», – сказав Сакварелідзе.

Сакварелідзе: проти моєї команди ГПУ порушила більше проваджень, ніж проти ЯнуковичаЗаступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе розповів, як ГПУ протидіє спробам змін у системі прокуратури.

Як стверджує Сакварелідзе, міжнародна рада прокурорів буде набагато об'єктивнішою за українських прокурорів. Також він зазначив, що поки не готовий назвати кандидатури, які увійдуть до цієї ради, оскільки сама схема реформи ще не затверджена міжнародними організаціями.

Заступник генпрокурора також нагадав, що в разі запрошення його на посаду генпрокурора він відмовиться. «Ще раз підкреслюю, щоб дехто не переживав, жодного бажання або прагнення стати генеральним прокурором України в мене немає», – сказав Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: