Візьми і не зроби: головні обіцянки лідера фракції «Самопомочі» Олега Березюка

Читать на русском
За півтора року перебування у Верховній Раді України лідер фракції Самопомочі Олег Березюк дав 61 публічну обіцянку.
Олег Березюк

Гасло «Візьми і зроби» під час передвиборчої кампанії 2014 року на виборах до Верховної Ради стало своєрідною візитівкою партії «Самопоміч». Отримавши широку підтримку виборців, партія Андрія Садового зуміла пройти до Ради й стати частиною коаліції. 26 листопада парламентську фракцію «Самопомочі» очолив Олег Березюк.

«Слово і Діло» проаналізувало виконання Березюком своїх обіцянок, яких у депутата накопичилося вже 61.

Найгучнішим провалом Березюка можна вважати його обіцянку про недопущення виходу «Самопомочі» з парламентської коаліції. Як відомо, «зелено-білі» покинули більшість слідом за «Батьківщиною» після провалу відставки уряду Яценюка.

До речі, Березюк так і не зібрав обіцяних 150 підписів за відставку Кабміну. Також, всупереч обіцянці голови фракції, «Самопоміч» все ж голосувала за проведення на Донбасі місцевих виборів.

Ще одним провалом для Березюка стала обіцянка, що «Самопоміч» не голосуватиме за будь-які важливі для країни законопроекти при порушенні регламенту. Однак фракція все ж віддала 23 голоси за законопроект №2505а, ухвалений з порушенням процедури.

Водночас в активі Березюка є й достатня кількість виконаних обіцянок.

Головними досягненнями Березюка «Слово і Діло» вважає виконання обіцянок, пов'язаних із відмовою України від позаблокового статусу, дерегуляцією бізнесу, визнанням Росії країною-агресором, формуванням нової військової доктрини України, запровадженням прозорих державних закупівель.

Тут – повний список обіцянок Березюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: