Березюк: заяву Яценюка ми сприймаємо як загрозу

Читать на русском
Олег Березюк вважає, що коментар Арсенія Яценюка після виходу Самопомочі з коаліції є прямою загрозою фракції за її дії.
Олег Березюк

Керівник фракції «Самопомочі» Олег Березюк назвав заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка після виходу «Самопомочі» з коаліції «серйозною загрозою».

Про це він сказав у інтерв'ю «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Зокрема, йдеться про заяву глави уряду, який під час засідання Кабміну прокоментував вихід «Самопомочі» з коаліції такими словами: «Я співчуваю цим людям».

«Ми сприймаємо це як загрозу. І це прем'єр-міністр сказав під час засідання уряду. Це загроза опозиційній силі за її дії. Це серйозно», – сказав Березюк.

Після виходу «Самопомочі» у коаліції є три шляхи – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що фракція «Самопомочі» виходить зі складу парламентської більшості.

За його словами, дискусія про демарш «Самопомочі» почалася ще влітку, проте «апогеєм» стало ухвалення Бюджету-2016. «Після ухвалення Бюджету наші спроби врятувати коаліцію шляхом зміни уряду увінчалися вищим пілотажем цинізму державного урядового перевороту. Коли уряд просто наплював на парламент», – заявив політик.

Березюк також розповів, що Президент не знав про рішення «Самопомочі» вийти з коаліції, а саме рішення було прийнято похапцем. На питання, чи вмовляв Порошенко «Самопоміч» залишитися, нардеп відповів: «Він не може тиснути на нас. Він це розуміє й каже нам. Але він просив, щоб наші дії були спрямовані на зміцнення державності країни».

Нагадаємо, вчора керівник фракції «Самопомочі» Олег Березюк заявив про рішення фракції вийти з парламентської коаліції. «Ми в коаліції до опозиції», – додав Березюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: