Що робитимуть «Самопоміч» та «Батьківщина» після виходу з коаліції? Експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Вихід «Батьківщини» з коаліції був радикальнішим і жорсткішим, ніж вихід «Самопомочі».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи вихід «Самопомочі» та «Батьківщини» з коаліції.

«Самопоміч», звичайно, заявила про вихід, але це не означає, що вони не голосуватимуть. Адже це був хитрий вихід. Вони зробли заяву, що голосуватимуть за закони про реформи, демократію та євроінтеграцію. Значить, будь-який міністр вийде і скаже: «Це закон про реформи! Будь ласка, голосуйте!». Ось у чому проблема. Вони залишили собі свободу повернення», – розповідає Небоженко.

«І підписи не мають значення, вони будуть голосувати», – підкреслив політолог.

За рахунок кого можуть створити нову коаліцію? ЕкспертПолітолог проаналізував заяву Юлії Тимошенко про те, що фракція «Батьківщини» вийшла з коаліції, а «Самопоміч» та «РПЛ» також налаштовані на вихід.

Щодо «Батьківщини», то, на його думку, їхня позиція буде більш жорсткою.

«Все, за що береться Тимошенко, вона намагається довести до кінця. Зараз виглядає так, що вона взяла на себе відповідальність і буде самостійно руйнувати, критикувати,як вона це вміє, та штурмувати фортецю під назвою Кабмін Яценюка. Це вже інша сила. Все-таки «Самопоміч» не може зрівнятися з Тимошенко в цьому», – проаналізував політолог Віктор Небоженко.

Як відомо, за кілька днів до звіту Кабміну Яценюка та виходу з коаліції Юлія Тимошенко заявила про об'єднання сил з екс-главою СБУ Валентином Наливайченком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: