Попри обіцянку Березюка, порушення регламенту ВР не бентежать «Самопоміч»

Читать на русском
Депутати від «Самопомочі» не виконали обіцянку лідера фракції голосувати за законопроекти без порушень регламенту.

Депутати від «Самопомочі» не виконали обіцянку лідера фракції голосувати за законопроекти без порушень регламенту.

Такого висновку дійшли аналітики системи народного контролю «Слово і Діло», перевіривши стан виконання обіцянки Олега Березюка про те, що «Самопоміч» не голосуватиме за жоден важливий законопроект, якщо той буде ухвалюватися з порушенням регламенту.

Таке зобов'язання Березюк озвучив 6 жовтня. Однак уже за 2 дні його однопартійці це зобов'язання порушили. Депутат тоді наголосив, що парламентська процедура розгляду законопроектів у комітетах, а також їх узгодження є обов'язковою вимогою фракції.

Проте інші нардепи «Самопомочі» виявилися не настільки принциповими, і вже 8 жовтня 23 з них проголосували в першому читанні за законопроект №2505а «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення». Пізніше ж нардеп Альона Бабак заявила, що цей документ не пройшов обговорення та не отримав висновку комітету з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, раніше політолог Руслан Бортник у коментарі «Слову і Ділу» заявив, що, судячи з дій «Батьківщини» й «Самопомочі» в парламенті, вони прагнуть отримати своєрідне «право вето» в коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: