Активісти блокади Криму створять спільні з поліцією патрулі

Читать на русском
Громадські активісти, які беруть участь у блокаді Кримського півострова, домовилися з херсонською поліцією про спільне патрулювання прикордонного регіону.

Громадянське об'єднання «Аскер», до якого належать учасники громадянської блокади Криму, має намір організувати спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це «Крим.Реаліі» розповів глава штабу активістів Ленур Іслямов.

«Це не боротьба з екстремізмом і сепаратизмом, а боротьба саме з пограбуваннями, з такими елементарними речима, як крадіжки особистого майна в людей. Взаємодія з поліцією в плані безпеки в цих районах, наведення ладу там. Може, поліції все-таки недостатньо в тому обсязі, який потрібен на такій території, тому ми будемо допомагати», – сказав Іслямов.

У Вінниці розпочала роботу нова поліціяНа прийнятті присяги вінницькими полісменами було присутнє вище керівництво країни, глави МВС і Нацполіціі.

За словами представників місцевої поліції, спільне патрулювання вже погоджено. Правоохоронці будуть навчати активістів і залучати до роботи. Старту процесу варто очікувати після завершення процедури юридичного оформлення «Аскер».

Нагадаємо, раніше Ленур Іслямов заявив, що активісти, які блокують кордон з Кримом, готові відновити свої дії в разі скасування судом постанови Кабінету міністрів України про товарну блокаду півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: