МВФ може згорнути програму допомоги Україні – Лагард (доповнено)

Читать на русском
У Міжнародному валютному фонді кажуть, що без урядових реформ програма фіндопомоги Україні перебуває під загрозою.

Чинний директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що програма фінансової допомоги Україні перебуває під загрозою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на AFP.

«Програма фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду Україні перебуває під загрозою без урядових реформ», – йдеться в повідомленні агентства.

За словами Лагард, реформи в Україні йдуть дуже повільно, особливо в боротьбі з корупцією.

«Я стурбована повільними темпами України в сфері поліпшення державного управління, боротьби з корупцією та зниження впливу груп інтересів на формування державної політики», – наголосила вона.

Також Лагард зауважила, що без успішних реформ у сфері державного управління та боротьби з корупцією програма МВФ навряд чи триватиме й надалі та матиме успіх.

«Без нових істотних зусиль щодо активізації реформ державного управління та боротьби з корупцією, складно уявити, яким чином підтримувані МВФ програми можуть продовжувати бути успішними. Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ», – додала директор-розпорядник МВФ.

Своєю чергою, посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт назвав заяву Лагард ще однією причиною для «завершення перезавантаження Кабміну».

«Ще один аргумент на користь завершення перезавантаження уряду України під керівництвом реформаторів і нульової терпимості до корупції», – написав посол в Twitter.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: