Податки, банки й МВФ. Яресько визначила пріоритети Мінфіну на 2016 рік

Читать на русском
За словами Яресько, Мнфін цього року зосередиться на таких напрямках роботи, як зміна податкової системи, міжнародні фінансові організації та банківська сфера.
Наталя Яресько

Міністр фінансів України Наталія Яресько назвала 3 пріоритети в роботі свого відомства на 2016 рік.

Про це вона заявила під час конференції «Україна в фокусі: стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агенцій і багатосторонніх фінансових інституцій», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Найважливішим напрямком роботи міністр вважає покращення податкової системи України. «В пріоритетах Міністерства на 2016 рік є податкові послуги, тобто покращення сервісу податкової, покращення системи оцінок ризиків та підвищення прогнозування та зменшення корупції», – зазначила Яресько.

Яресько розповіла, як падіння російського рубля впливає на гривнюКрім падіння рубля, на курс гривні впливають і зимові свята, через які попит і пропозиція на валютному ринку втратили баланс

Вона наголосила, що Мінфін уже скоротив 30% працівників ДФС, а в регіональних офісах з органів Служби звільнили 40% старих кадрів, на зміну яким прийшли нові – на думку міністра, більш мотивовані та з іншими професійними цінностями.

«Другим пріоритетом в 2016 буде робота з МВФ та іншими міжнародними фінансовими інститутами. Третім пріоритетом стане покращення української банкової системи, включаючи державні банки. Ми вже направили до парламенту два законопроекти, що стануть корисними в цій справі», – додала Яресько.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус визначив, що головними напрямками роботи МЕРТ у 2016 році стануть приватизація та реформа державного управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: