Відставка уряду призведе до зупинки кредитування з боку МВФ – Яресько

Читать на русском
Україні критично важливо зберегти співпрацю з МВФ за програмою розширеного кредитування, тому що немає звідки брати фінансування.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) призупинить співпрацю за програмою розширеного фінансування EFF у разі відставки чинного уряду України.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вони чекатимуть, поки буде зрозуміло, яка виконавча влада та чи бере вона на себе зобов'язання виконувати ті умови, за якими вже надали $6,7 млрд і, ймовірно, ось-ось (нададуть) наступний транш $1,7 млрд», – сказала міністр.

За її словами, наразі нікому надавати фінансову підтримку Україні на такий тривалий термін і за такими пільговими ставками. Тому зберегти співпрацю з МВФ для України критично важливо.

Нагадаємо, що в березні 2015 року МВФ і Україна уклали чотирирічну програму EFF загальним обсягом 12,348 SDR (близько $17 млрд). Програма спочатку передбачала щоквартальне надання фінансування: чотирьох траншів у 2015 році та ще чотирьох – у 2016-му. Однак на цю мить Україна отримала лише перший транш коштів розміром $5 млрд і другий – $1,7 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: