За два тижні від грипу на окупованому Донбасі померло ще 240 людей – штаб АТО

Читать на русском
Бездіяльність ватажків ДНР призвела до суттєвого зростання кількості жертв смертельного штаму грипу на окупованій частині Донеччини.

Кількість жертв смертельного штаму грипу на окупованій частині Донецької області вже перевищила 540 людей.

Такі дані озвучили в штабі антитерористичної операції, передає «Слово і Діло».

На цей час пік епідемії спостерігається в Амвросіївському та Старобешівському районах, а також у містах Торез, Шахтарськ та Харцизьк.

Загалом із 1 грудня 2015 року по 1 лютого 2016-го до закладів охорони здоров'я самопроголошеної «ДНР» із симптомами ГРВІ звернулося 175 тис. осіб, з них близько 4 тис. – діти.

Медики очікують другої хвилі епідемії грипу на початку березняУ Держсанепідслужбі повідомили про можливе запровадження карантину в школах столиці на початку весни.

Головною причиною такої сумної статистики в штабі АТО називають діяльність ватажків «республіки», які відмовляються визнавати факт епідемії на території регіону. Це, своєю чергою, не дає можливості Україні та міжнародним організаціям надати допомогу населенню.

«По-перше, напередодні епідемії ними не було вжито відповідних та достатніх заходів із забезпечення доступу населення до медичних послуг. По-друге, на цю мить, навіть після загибелі більше п’ятисот сорока осіб, керівництвом терористів публічно заперечується факт епідемії, що не дозволяє ані Україні, ані міжнародній громадськості надати допомогу населенню регіону, що опинилося в критичній ситуації», – зазначають у прес-службі штабу АТО.

Нагадаємо, 24 січня «Слово і Діло» писало про те, що від грипу у самопроголошених республіках померло щонайменше 300 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: