Квіташвілі спромігся провести тендери із закупівлі ліків від рідкісних хвороб

Читать на русском
Попри заяви про те, що «тендерна мафія» блокує роботу МОЗу, команді Квіташвілі таки вдалося протягом минулого року закупити ліки для хворих на рідкісні недуги.
Олександр КвіташвіліФото: news.ge

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі виконав обіцянку щодо проведення у 2015 році тендерів із закупівлі ліків для пацієнтів, хворих на рідкісні хвороби.

Таке зобов'язання очільника МОЗу «Слово і Діло» зафіксувало ще 1 червня минулого року.

«Ми хочемо вийти на виробників, ми хочемо цей процес зробити абсолютно відкритим. Вже працює клінічна група, яка робить номенклатуру. Скоро запустимо вже процес оголошення торгових тендерів...», – заявив на початку літа Квіташвілі.

Щоправда, на ділі міністру та його команді знадобилося немало часу: з моменту оголошення обіцянки до фактичного проведення закупівель минуло майже півроку. Менше з тим, 5 листопада «Слово і Діло» з'ясувало, що процес закупівлі ліків для хворих на рідкісні хвороби через міжнародні організації перебуває на завершальній стадії, а вже 6 листопада 2015 року МОЗ України та британське закупівельне агенство Crown Agents підписали договір на закупівлю ліків та медичних препаратів на суму понад 750 млн гривень.

11 грудня офіційним листом у редакцію «Слова і Діла» в Міністерстві охорони здоров'я підтвердили: відомство провело централізовану закупівлю препаратів для пацієнтів із рідкісними хворобами.

Таким чином, Олександр Квіташвілі вже має 7 виконаних обіцянок із 30, зареєстрованих системою народного контролю «Слово і Діло». Порівняти результати роботи міністра з тим, як працюють його колеги по уряду, можна за посиланням.

Нагадаємо, що в Києві з 16 січня (а пізніше – й у низці інших міст України) оголошено карантин через високу захворюваніть на грип. Незважаючи на те, що, за словами Квіташвілі та чиновників на місцях, епідемії каліфорнійського грипу в країні немає, кількість хворих на нього в останні дні різко зросла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: