Україна перетворюється на країну з унітарною формою правління – експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Парламентсько-президентської республіки в Україні не вийшло.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи суперечливі позиції Заходу щодо українського уряду.

«Насправді протиріч у Заходу немає. Просто коли ділили портфелі, у нас чомусь вирішили, що за все відповідатиме уряд. Але хто головний в країні? І в Заходу якраз питання не до уряду, а до Президента та його оточення. В нас не вийшло тієї конституційної реформи, яка була ухвалена, як і парламентсько-президентської республіки. У нас республіка з формою правління вже практично унітарною», – аналізує Лупова.

За її словами, заява Порошенка про те, що Абромавичус має залишитися, є реакцією на виступ дев'яти послів, які підтримали міністра.

Експерт розповів про нову тактику АП, розкол виконавчої влади та завдання КовальчукаПолітолог проаналізував ситуацію з відставкою Абромавичуса та можливим призначенням Ковальчука на його місце.

Крім того, в Україні, коли міністр говорить, що йде, це ще не означає, що його відставку приймуть.

«Англійці йдуть мовчки, а євреї прощаються та не йдуть. Для нас чомусь характерним є другий варіант», – підкреслила Лупова.

«Зараз намагатимуться зам'яти ситуацію. Навряд чи Президент ризикне піти на критику Кононенка. Скоріш за все, його переведуть на іншу посаду, щоб сховати від інформхвилі», – припускає експерт.

Додамо, що посли Канади, Франції, Німеччини, Італії, Литви, Швеції, Швейцарії, Великобританії та США в Україні заявили, що розчаровані відставкою Айвараса Абромавичуса.

Раніше посол США в Україні Джеффрі Пайєтт повідомив, що відставка Арсенія Яценюка буде неправильним кроком і цим скористаються в Кремлі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: