Місія Ради Європи з прав люди зустрілася з проукраїнськими активістами в Криму

Читать на русском
У Криму відбулася зустріч місії Ради Європи з проукраїнськими активістами, повідомляє один з організаторів на півострові Українського культурного центру.
один з організаторів в Криму Українського культурного центру Леонід Кузьмін

Один з організаторів в Криму Українського культурного центру Леонід Кузьмін заявив, що на півострові відбулася зустріч проукраїнських активістів з Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи з прав людини в Криму Жераром Штудманном.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні, відбулася зустріч представників Українського Культурного Центру з Спеціальним представником Генерального секретаря Ради Європи з прав людини в Криму Жераром Штудманном та представниками моніторингової групи», - сказав Кузьмін.

За його словами, під час цієї зустрічі, він та проукраїнські активісти намагалися донести до місії РЄ факти порушення прав людини. Так, Кузьмін та представники Українського культурного центру наголошували, що на півострові відбувається витіснення української мови із шкіл півострова, а також знищення української культури.

Два роки окупації: як змінилися макроекономічні показники Криму?Що отримав і що втратив Крим після приєднання до Російської Федерації, та як змінилося життя кримчан у складі РФ.

«Під час зустрічі постарався донести до представників Ради Європи, витіснення української мови із шкіл півострова, збереження української культури в Криму, закриття дитячої театральної студії «Світанок» в Сімферополі, відсутність україномовних друкованих видань, також розповів про конкретні порушення прав кримських українців і проблеми мирних зибрань в Криму», - пише активіст.

Водночас, проукраїнські активісти сподіваються, що вони зможуть добитися від Ради Європи постійної присутності моніторингових груп на окупованому півострові Крим.

Нагадаємо, 26 січня в окупований півострів Крим прибула перша місія Ради Європи з моніторингу прав людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: