Розмінування Донбасу: коли чекати та скільки коштуватиме?

Читать на русском
Представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи розповіла, коли чекати початку розмінування на Донбасі.

Представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи, народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що розмінування територій на Донбасі планується розпочати навесні 2016 року, коли дозволятимуть погодні умови.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

За її словами, розмінування одного квадратного метра землі коштує 5 доларів.

Також Геращенко заявила, що обговорювалися 12 ключових ділянок, де працюватимуть фахівці, а на 4 інфраструктурних об'єктах розмінування вже почалося.

«Ми у всіх групах обговорювали питання розмінування. Ця проблема на роки», – сказала народний депутат.

Екс-президент України Леонід Кучма раніше заявляв, що на розмінування замінованих територій Донбасу потрібно мінімум п'ять років.

«За оцінками фахівців, на розмінування Донбасу потрібно років п'ять. Тому що немає навіть карт. Замінували й пішли. А що далі – ні в кого голова не болить. А потім самі ж на цих мінних полях і життя втрачають», – переконаний Кучма.

Раніше Ірина Геращенко говорила, що терористи блокують питання обміну полоненими та використовують заручників для того, щоб шантажувати українську сторону.

Нагадаємо, що, за даними СБУ, в полоні у бойовиків перебувають 140 військовослужбовців і цивільних осіб, 741 людина вважається зниклою безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: