Ухвалити норму щодо Донбасу Раду змусять під звуки артилерійської канонади – експерт

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Зміни до Конституції в частині особливого статусу для Донбасу найманці змушуватимуть ухвалити під звуки артилерії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, полковник запасу, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що бойовиків відновили обстріли населених пунктів із забороненої зброї.

«Нова ескалація не є завданням бойовиків. Їм потрібно постійно підтримувати напругу. Це вигідно найманцям, тому що інакше у них просто немає майбутнього. Крім того, Мінські переговори завершилися нічим і пройшли безрезультатно, тому їм конче потрібно під звуки артилерійської канонади примушувати парламент України проголосувати за конституційні зміни», – розмірковує експерт.

За його словами, Байден відкритим текстом у парламенті закликав до особливого статусу для Донбасу.

«Так уже колись було, коли приїжджали його попередники: Буш-старший у 1990 році говорив, що Україна має бути автономією в складі РФ. Горбачов тоді робив заяви про новий союзний договір. Тетчер також колись говорила подібні речі», – пояснив він.

«Але слід розуміти, що для нас особливий статус Донбасу – це, можливо, й не приреченість, але механізм впливу РФ на політику України», – переконаний військовий експерт.

Нагадаємо, що наприкінці серпня 2015 року Президент України Петро Порошенко повідомив, що федералізації та надання спеціальних статусів окремим регіонам України не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: