Експерт: перевибори в Кривому Розі – не найкращий сценарій усунення Вілкула

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Призначення перевиборів ще не означає, що до Бюджету-2016 закладуть кошти на їх проведення.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про те, що депутати призначили перевибори в Кривому Розі на 27 березня 2016 року.

«Насправді, найоптимальнішим варіантом були не перевибори. Слід було дати можливість Вілкулу кілька місяців попрацювати, знайти факти порушення ним законів і на цій підставі держадміністрації робити подання щодо позачергових виборів у Кривому Розі. Наразі є побоювання, що це просто призведе до певних оскаржень з боку Вілкула», – пояснює політолог.

Але сам факт призначення позачергових виборів у Кривому Розі, як підкреслив експерт, є позитивним.

Битва за Кривий Ріг: перемога «Опозиційного блоку» є тимчасовою – експертПолітолог проаналізував ситуацію в Кривому Розі та зрив нардепами від «Опоблоку» призначення районних ТВК.

«Тепер просто виникає ще одне питання: чи закладуть до Бюджету-2016 кошти на проведення виборів криворізького міського голови», – зауважив Дуда.

Щодо ймовірного конфлікту з «Опозиційним блоком», то напередодні внесення змін до Конституції України виникає питання про голоси представників цієї політсили.

«Але не потрібно цього боятися. По-перше, ініціювала ці вибори не президентська сторона. Тому не варто пов'язувати це з голосуванням за конституційні зміни. Конституційні зміни варто розглядати як окремий політичний проект. У рамках цього будуть окремо говорити з депутатами з «Опозиційного блоку» та представниками інших фракцій», – переконаний Андрій Дуда.

Нагадаємо, що після оголошення результатів виборів народний депутат Ярослав Маркевич заявив, що Кривий Ріг об'єднався в битві проти Вілкула.

Як відомо, Юрій Вілкул здобув перемогу на виборах мера Кривого Рогу з перевагою у 752 голоси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: