Битва за Кривий Ріг: перемога «Опозиційного блоку» є тимчасовою – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Ситуація далека до завершення й заспокоюватися рано, поки своє слово не скаже керівництво країни.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповів політолог Олександр Дем'янчук, аналізуючи ситуацію в Кривому Розі.

«Опозиційний блок» показує, що також не буде здаватися, й усе завершиться серйозними протестами в місті. Крім того, це на контролі Києва, демократичних сил і там постійно будуть підтримувати цю напругу. «Опоблок» виконав свою програму – створити ще одну зону напруги в Україні, що їм було дуже потрібно», – розповідає експерт.

Зараз, за його словами, вони користуються цією ситуацією, але це – тимчасова перемога.

Експерт: події в Кривому Розі – наочний приклад торгів політиків за місцяПолітолог поділився міркуваннями щодо ситуації з результатами виборів у Кривому Розі та інформації про те, що члени ТВК від партій демократичної коаліції голосують синхронно з «Опозиційним блоком».

«Цей виграш тимчасовий. Протягом січня-лютого все має вирішитися. В цій ситуації новому меру від «Опоблоку» нормально працювати просто не дадуть. Почнуться протистояння, аж до збоїв у комунальній сфері», – вважає він.

На його думку, щоб вирішити ситуацію, необхідне втручання вже керівництва країни, яке поки чомусь зайняло позицію нейтралітету, але це гра в демократію, адже суд також можна було залякати й підкупити. «Ситуація далека до завершення», – підсумував він.

Як повідомив раніше народний депутат Ярослав Маркевич, Кривий Ріг об'єднався в битві проти Вілкула.

Нагадаємо, що Юрій Вілкул здобув перемогу на виборах мера Кривого Рогу з перевагою в 752 голоси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: