Перевибори в Кривому Розі можуть призвести до розпаду коаліції – експерт

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Влада мала інші плани на місцеві вибори, а криза в Кривому Розі стає вже національною проблемою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Гліб Каневський, аналізуючи інформацію про те, що у Верховній Раді домовилися про призначення перевиборів у Кривому Розі.

«Відбувся історичний прецедент, коли під тиском громади змінюється хід достатньо брудної виборчої кампанії. Законопроект ухвалять, але на цьому політична криза в Кривому Розі не завершиться. Більше того, криворізька криза вже стає національною. Зміна результатів виборів може призвести врешті-решт до остаточного розпаду коаліції», – розмірковує експерт.

На його думку, такі перипетії на місцевому рівні для нинішньої влади, яка мала інші плани на ці вибори, перетворюються на національну проблему.

Битва за Кривий Ріг: перемога «Опозиційного блоку» є тимчасовою – експертПолітолог проаналізував ситуацію в Кривому Розі та зрив нардепами від «Опоблоку» призначення районних ТВК.

«Ключову роль відіграла безпосередньо вулиця. Чи є ця вулиця більшістю в Кривому Розі? Так. Чи дійсно більшість проти Вілкула? Однозначно сказати складно. Сторонники Вілкула просто скоріше сидітимуть на місці й один раз прийдуть на вибори, ніж відстоюватимуть своє право на вулиці в політичній боротьбі та захоплюватимуть адмінбудівлі», – розмірковує Каневський.

За його словами, те, що активні громадяни відстоюють своє право на демократичний вибір, що вони відкрито виступили проти порушень, відіграло ключову роль.

Нагадаємо, що 7 грудня Криворізький міськвиборчком звернувся до Верховної Ради з проханням призначити в місті нові вибори. За словами нардепа Оксани Сироїд, орієнтовно вибори будуть призначені на 27 березня 2016 року.

Як відомо, Юрій Вілкул здобув перемогу на виборах мера Кривого Рогу з перевагою у 752 голоси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: