З 1 грудня бюджетникам і держслужбовцям підвищать зарплати

Читать на русском
Підвищення посадових окладів на 25 відсотків передбачено по всій сітці державних службовців.

Підвищення посадових окладів на 25% передбачено по всій сітці державних службовців.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, передає «Слово і Діло».

«Враховуючи підвищення мінімальних соцстандартів з 1 вересня 2015 року, підвищення окладів для працівників бюджетної сфери також складе цього року 25%», - йдеться в повідомленні.

Зазначеною постановою передбачено підвищення посадових окладів працівників бюджетної сфери, зокрема, лікарів і вчителів, в середньому на 10%, що в цілому, враховуючи підвищення мінімальних соціальних стандартів з 1 вересня 2015 року, складе близько 25%.

Підвищення посадових окладів здійснюється за рахунок включення в них сум індексацій, зменшення доплат і надбавок.

Муженко розповів, які зарплати будуть у військовослужбовців в наступному роціЗ 1 січня планується збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям збройних сил України.

Воно здійснюється в межах коштів, передбачених у кошторисах на оплату праці працівників відповідних органів.

Також постановою у зв'язку з індексацією здійснюється впорядкування посадових окладів, що визначаються у відсотках до посадового окладу прем'єра - всіх керівників та їхніх заступників в органах держвлади, в тому числі Президента. Таким чином, підвищення посадових окладів відбувається по всій сітці держслужби від фахівця I категорії до прем'єра.

У прес-службі зазначили, що посадові оклади не підвищувалися з 2008 року.

Посадовий оклад віце-прем'єра, віце-прем'єра - міністра культури, віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та міністра Кабінету міністрів України склав 6 109 грн. Після відповідних відрахувань виплата становила 4 784,59 грн.

Згідно з постановою уряду №1013, з 1 грудня 2015 року їх посадовий оклад складе 7 636 грн. Після відповідних відрахувань виплата складе 5 980,13 грн.

Посадовий оклад прем'єр-міністра України до 1 грудня 2015 року нараховувався в розмірі 6 640 грн. Після відповідних відрахувань виплата становила 5 704,76 грн. Згідно з постановою уряду №1013, з 1 грудня 2015 року посадовий оклад прем'єр-міністра України становить 8 300 грн. Після відповідних відрахувань виплата складе 6 500,14 грн.

У 2015 році прем'єру, віце-прем'єру, віце-прем'єру - міністру культури, віце-прем'єру - міністру регіонального розвитку та міністру Кабміну премії та матеріальна допомога не нараховувалися та не виплачувалися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: