Україна не планує обмежувати польоти до Єгипту

Читать на русском
Державна авіаційна служба поки що не бачить підстав обмежувати польоти українських авіакомпаній до Єгипту, зокрема в Шарм-ель-Шейх.

Державна авіаційна служба поки що не бачить підстав обмежувати польоти українських авіакомпаній до Єгипту, зокрема в Шарм-ель-Шейх.

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

У Міністерстві відзначили, що у них немає повноважень приймати рішення про обмеження польотів, оскільки цим займається Державіаслужба.

«І вона на даний момент не має підстав обмежувати польоти в Шарм-ель-Шейх. Це означає, що до Державіаслужби не надходило офіційних документів, що дозволяють зробити висновок про необхідність введення обмежень», – повідомили в Мінінфраструктури.

Авіаперельоти для українців стануть дорожчими та тривалішими – експертСпеціаліст поділився міркуваннями про заборону на перельоти авіакомпаніям РФ над Україною, симетричну реакцію та наслідки.

Як відомо, у зв'язку з катастрофою російського літака, що виконував рейс Шарм-ель-Шейх – Санкт-Петербург, деякі європейські авіакомпанії припинили польоти до Єгипту. «Міжнародні авіалінії України» відразу після катастрофи теж заявили про припинення перельотів в повітряному просторі над Синайським півостровом.

Раніше офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що можливою причиною катастрофи російського пасажирського літака міг бути теракт. Відзначимо, що відразу після краху літака відповідальність за подію узяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава», але Росія назвала цю інформацію неспроможною. Тим не менш, польоти своїх авіакомпаній до Єгипту Росія теж заборонила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: