Мосійчук прокоментував відео, яке показала ГПУ

Читать на русском
Народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук стверджує, що слідчі Генеральної прокуратури змусили його визнати факт хабарництва шляхом тортур.

Народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук стверджує, що слідчі Генеральної прокуратури змусили його визнати факт хабарництва шляхом тортур.

Про це йдеться в заяві «РПЛ», оприлюдненій напередодні, передає «Слово і Діло».

Нагадаємо, вчора на спільному з СБУ брифінгу представник ГПУ продемонстрував відео, на якому Мосійчук визнає факт отримання хабара. На відео показані кадри оперативного запису, на якій «радикал» підтверджує одержання неправомірної вигоди.

ГПУ: Мосійчук визнав, що отримував хабаріВ ході розслідування народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук визнав факт отримання ним хабарів.

«Я заявляю, що дане відео є наслідком жорстоких тортур. 7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Навмисне довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема, зізнався в тому, чого не робив», – прокоментував заяву Генпрокуратури Мосійчук.

Депутат стверджує, що слідчі ГПУ також вимагали від нього дати свідчення проти лідера «радикалів» Олега Ляшка, нардепа від «РПЛ» Андрія Лозового і лідера партії «УКРОП» Геннадія Корбана.

«Я погодився обмовити себе, хоча підкреслюю: жодного документа з цього приводу я не підписав. Ці свідчення стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити. Але обмовляти друзів я не міг навіть під загрозою смерті. ГПУ не отримало від мене жодного слова проти Ляшка, Лозового, Корбана або будь-кого іншого», – зазначив Мосійчук.

За його словами, 8 жовтня йому діагностували наскрізну виразку 12-палої кишки з внутрішньою кровотечею, лікування від якої політик досі лікується. «Незважаючи на це, ГПУ в особі заступника генерального прокурора Столярчука й після моєї госпіталізації наполегливо пропонувала мені зміну запобіжного заходу на таку, що не пов'язана з утриманням під вартою, в обмін на дачу свідчень проти інших народних депутатів. Цього не було і не буде», – заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: