Вільне володіння зброєю підтримують лише 11% українців – соціолог

Читать на русском
Кількість українців, що підтримують зняття обмежень на вільне володіння зброєю, складає не більше 11%, тож підтримка 25 тисячами людей відповідної петиції не відображає реальної картини.

Кількість українців, що підтримують зняття обмежень на вільне володіння зброєю, складає не більше 11%, тож підтримка 25 тисячами людей відповідної петиції не відображає реальної картини.

Про це соціолог Ірина Бекешкіна розповіла «УНН», передає «Слово і Діло».

За словами Бекешкіної, відповідна електронна петиція не є вимогою більшості українців, оскільки проведені соціологічні опитування показали, що близько 80% респондентів виступають проти цього. Тож Президенту перед тим, як ініціювати таке рішення, варто було б провести дослідженя громадської думки, переконана Бекешкіна.

«Ми провели три опитування (з травня 2014 року по липень 2015 року – Ред.) і за цей час точка зору людей не змінюється. Більшість людей проти лібералізації правил володіння зброєю. Це близько 80 відсотків громадян, а 11% – за», – констатує експерт.

Сама соціолог не приховує того, що вона є противником ідеї дозволити населенню вільно володіти зброєю. На її думку, рівень дотримання законів в Україні поки що надто низький для впровадження таких норм.

«Я собі уявляю, що буде в нашому суспільстві, якщо буде дозволено вільно мати зброю. Коли посилаються на приклад США, то забувають, що там досить жорсткі норми володіння зброєю. В окремих штатах не можна виносити зброю за межі свого житла. В інших штатах упаси боже вийняти пістолет при свідках. Це буде кримінал. А тепер подумаємо про наші умови. З нашою неповагою до норм і закону це буде самі знаєте що. Людина принесла гранату на мітинг у Раду. А якби там було багато людей із законною зброєю? Ви можете уявити, що б там було?» – аргументувала Бекешкіна.

Нагадаємо, 4 вересня на офіційному веб-сайті Президента України петиція про законодавче затвердження права громадян України на захист набрала 25 тис. голосів. Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків одразу ж зауважив, що електронна петиція не може вважатися інструкцією до виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: