Наслідки війни: чи отримають громадяни України право на зброю? Експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Сьогодні зброя знаходиться в руках криміналітету, тому люди повинні мати право на самозахист.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що петиція про вільне володіння зброєю набрала 25 тисяч підписів і була подана на розгляд Адміністрації Президента.

«Складається ситуація, коли люди вважають, що будь-який громадянин країни матиме право на володіння зброєю. Насправді, це фальсифікація та перекручування. Сьогодні зброя знаходиться у тих, хто не має права нею володіти. Йдеться про криміналітет. Людина, яка має конституційне право на захист, не може адекватно відповідати бандиту зі зброєю. Якраз унормування володіння зброєю є головною метою ухвалення такого закону. Люди матимуть право, пройшовши всі процедури допуску до володіння зброєю. Йдеться про психологічні моменти, історію цієї людини щодо її відносин із законом», – аналізує політолог.

Вільний доступ до зброї спричинить стрілянину по всій країні – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо повідомлення про те, що в країні має бути монополія правоохоронців на носіння та застосування зброї.

Звісно, ніхто в здоровому глузді не виступатиме за те, щоб купувати зброю в магазині разом із сірниками та сіллю, й ті люди, які поставили підписи під петицією, проти вільного володіння зброєю, але за унормування й за те, щоб мати право на самозахист.

«Наприклад, в тій же Америці 30 млн емігрантів і зброю можна знайти на чорному ринку. Після урагану Ендрю в Новому Орлеані, коли почалося мародерство, люди змушені були відбиватись від бандитів зброєю і це не дозволило розгорнутись вакханалії», – розповідає Валерій Димов.

Військовий експерт Костянтин Машовець переконаний, що закон вартий уваги, й володіння зброєю змінить електоральну парадигму, тому що владі доведеться розмірковувати про наслідки своїх дій. Озброєна людина більш вільно почуває себе перед обличчям влади.

Нагадаємо, раніше Президент заявив, що жодна політична сила в Україні не повинна мати у своєму складі збройних формувань і кримінальних угруповань. Порошенко підкреслив, що правоохоронні органи мають роззброїти всі незаконні збройні формування в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: