Депутат про обіг зброї в країні: подарувати на згадку гранату – в АТО звичайна річ

Читать на русском
Причина сьогоднішнього обстрілу відділення банку в Києві – неконтрольований обіг зброї в країні, переконана народний депутат від «Самопомочі» Наталя Веселова.
Фото: Natalca Poltavka, Facebook

На думку депутата від «Самопомочі» Наталі Веселової проблема нелегальної зброї на руках населеннях незабаром матиме критичні масштаби.

Таку думку вона висловила на своїй сторінці у Facebook, коментуючи обстріл з міномета відділення банку в Києві в ніч проти 24 липня, передає «Слово і Діло».

«Хочу зауважити, що людина з мінометом навряд чи приїхала з окупованої території, щоб обстріляти відділення банку. Проблема нелегальної зброї на руках у населення дуже актуальна. А скоро стане критичною», – відзначила Веселова.

На її думку, терміново необхідно посилити контроль за переміщенням озброєних людей територією країни, а до військовослужбовців донести інформацію про покарання за втрату, неналежне зберігання та використання зброї.

«Через безконтрольність і елементарну юридичну безграмотність, а часто – і зовсім свідомо бійці відправляють додому посилки з гранатами, зброєю, боєприпасами, спорядженням. Подарувати на пам'ять гранату гостю, що відвідав підрозділ – це буденна справа», – констатувала депутат.

Вона також додала, що це може спричинити серйозні проблеми в країні – аж до закриття кордону з Європейським Союзом. «Необхідно посилити контроль за переміщенням озброєних людей по країні і доводити до відома військовослужбовців їх відповідальність за втрату, неналежне зберігання і застосування зброї. Інакше ми отримаємо повний хаос в Україні і закриті кордони з Євросоюзом», – підсумувала Веселова.

Нагадаємо, що 11 липня в закарпатському містечку Мукачево відбулася збройна сутичка за участі бійців «Правого сектору», охорони нардепа Михайла Ланя та міліції. Після цього країною прокотилася серія мітингів за участі «Правого сектору», а питання легалізації та обліку зброї у населення стало ще актуальнішим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: