Шимків: електронна петиція – це не інструкція до виконання

Читать на русском
Електронна петиція започатковує діалог для вирішення поставлених та підтриманих суспільством питань і не вважається інструкцією до безумовного виконання.
Дмитро Шимків

Електронна петиція започатковує діалог для вирішення поставлених та підтриманих суспільством питань і не вважається інструкцією до безумовного виконання.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків, повідомляє «Слово і Діло».

«Це не однозначно «так» або «ні» – це початок демократичного обговорення для пошуку рішення. Пам’ятаємо, що 25 тисяч – це вже серйозна суспільна вибірка, але в країні живе понад 40 мільйонів громадян і альтернативні точки зору також мають право на те, щоби бути почутими. Ми маємо навчитись цивілізованим методам демократичного процесу!», – пояснив Шимків.

Він також нагадав, що у п’ятницю, 4 вересня, перша електронна петиція «Законодавчо затвердити право громадян України на захист» набрала понад 25 тисяч голосів, а отже, згідно із законом та указом Президента, інформація щодо початку розгляду даної петиції буде оприлюднена протягом трьох робочих днів.

«Протягом цього часу ми вивчаємо технічні параметри: як збиралися підписи, хто голосував, чи відповідають зареєстровані підписи закону України, чи не було технічних маніпуляцій тощо», – розповів заступник глави АП.

Вже після оприлюднення інформації про початок розгляду Адміністрація Президента має 10 днів на розгляд петиції та публікацію результату розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням, додав Шимків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: